vineri, 31 august 2012

Asigurare facultativa de locuinta

Nu uitati de asigurarea locuintei pe anul acesta , deoarece autoritatile Locale , in disperarea de a aduce venituri la bugetul local , vor trece la aplicarea amenzilor , deoarece pana acum au tergiversat cu ocazia Alegerilor !
La asigurarea obligatorie de 20 euro nu aveti mai nimic asigurat daca aveti pagube diverse , decat in caz de calamnitate .
Vedeti ca exista asigurari avantajoase si pentru circa 40 euro , unde veti fi despagubiti in mai multe ipostaze , de ex. locuinta avariata veti primi max 35 mii euro , bunuri uzuale 2000 euro si raspundere civila de 10.000 Ron , daca produce-ti pagube din greseala vecinilor .

Ultima zi cu poliţe ieftine de asigurare pentru locuințe: De la 1 septembrie intră în vigoare noua regulă CSA

Vineri este ultima zi în care se mai aplică regula poliței de asigurare obligatorie, în valoarea de 10 sau 20 de euro, iar începând de la 1 septembrie, asigurările facultative nu mai acoperă daunele mai mici de 10.000 sau 20.000 de euro.

Astfel, clienții vor fi obligaţi să încheie două poliţe - una facultativă şi una obligatorie.

Potrivit Evenimentul Zilei, polița facultativă va acoperi şi cele trei riscuri din asigurarea obligatorie (inundații, cutremure, alunecări de teren), dar și riscuri suplimentare. În cazul producerii evenimentului, asiguratorul va oferi despăgubiri pentru valoarea asigurată care depăşeşte plafonul de 10.000 - 20.000 de euro.

Prin polița obligatorie sunt asigurate și locuințele cu risc seismic ridicat, în limita a maxim 20.000 de euro.

Poliţele facultative încheiate înainte de 1 septembrie se vor derula fără modificări până la expirarea contractelor.

La finele lui iunie existau peste 5 milioane de asigurări de locuinţe, facultative şi obligatorii, în condițiile în care în România sunt circa 8 milioane de locuinţe. 

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) a anunţat că de mâine societăţile de asigurare vor putea încheia poliţe numai pentru sume şi riscuri suplimentare celor acoperite de asigurarea obligatorie. Poliţele obligatorii emise de Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor (PAID) acoperă pagubele produse de inun­daţii, cutremure şi alunecări de teren în limita a 10.000 sau 20.000 de euro.
Anterior, poliţele facultative puteau ţine locul celor obligatorii dacă acopereau şi cele trei riscuri prevăzute de poliţa obligatorie. Poliţele facultative încheiate înainte de 1 septembrie se vor derula fără modificări până la expirarea contractelor.

Vezi și

VIRUSUL - SPAIMA OMENIRII

PERMISUL DE ȘEDERE

Robotul ADN ar putea ucide celulele canceroase

Fii propriul tău nutriționist

Planet REBOOT

Ttatăl fondator al Uniunii Europene. 

Colonizarea de pe Marte !

Ne pregătim pentru Marte

Robot pe Marte

Ce să mai citim?

Tatăl fondator al Uniunii Europene. 

Colonizarea de pe Marte !

Ne pregătim pentru Marte

Colonizarea Marte poate determina umanitatea să-și modifice ADN-ul ?

Cine mai urăște să poarte mască?

De ce sa iti faci o asigurare facultativa de locuinta?

Locuinta reprezinta unul dintre cele mai valoroase bunuri pe care le ai. Si probabil nu ti-ai da seama de importanta acesteia pana in momentul in care nu ai pierde-o. In ultimii ani a crescut alarmant frecventa catastrofelor naturale care pun in pericol siguranta casei tale. De aceea, ai la dispozitie doua variante: sa inchei asigurarea de locuinta obligatorie, care iti acopera 3 riscuri de baza: inundatii naturale, cutremure si alunecari de teren, sau sa beneficiezi de o protectie completa a casei tale, optand pentru o asigurare de locuinta facultativa.

O asigurare obligatorie pentru locuinta implica o prima anuala de 20 de euro pentru locuintele de tip A (realizate din materiale conventionale) si 10 euro pe an pentru locuintele de tip B (realizate din materiale neconventionale). Cu o astfel de polita insa nu vei primi nici un fel de despagubire in momentul in care casa ta este distrusa prin explozie sau incendiu, evenimente a caror probabilitate este destul de mare. Astfel, desi pretul este mai mic, totusi este posibil sa ai parte de probleme pentru care nu vei primi nici un fel de ajutor financiar.

In schimb, o asigurare de locuinta facultativa acopera o paleta mult mai larga de riscuri: incendiu, explozie, traznet, furt de bunuri, riscuri atmosferice, vandalism si multe altele. Daca printr-o polita obligatorie nu iti vor fi niciodata asigurate bunurile, o asigurare facultativa o va face. Intr-adevar, pretul politei creste direct proportional cu numarul de riscuri acoperite, insa vei sti ca in felul acesta locuinta ta este in siguranta. Iar siguranta casei tale inseamna si confortul tau si al familiei tale.

In functie de asigurator sau de produsul ales, polita poate avea si fransize pe fiecare eveniment (in general este o fransiza de 2% din valoarea unei daune pentru riscurile de dezastre naturale).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu